Tarieven

tarieven

Gratis intakegesprek
De specialisten van Meesters & Meer zijn ervan overtuigd dat geen zaak begint zonder vrijblijvende kennismaking. Met een gratis intakegesprek van maximaal 30 minuten wordt bekeken wat wij voor u kunnen betekenen. Dit geeft ook u de gelegenheid om te beoordelen of u de juiste advocaat heeft gevonden. Voor een goede samenwerking is vertrouwen immers de basis.
Hieronder ziet u meer informatie over de kosten van onze dienstverlening.

Gefinancierde rechtsbijstand
Particuliere cliënten met een inkomen tot circa € 27.900,– bruto per jaar voor alleenstaanden of € 39.400,– bruto per jaar voor niet-alleenstaanden kunnen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand; er wordt aan hen dan een advocaat “toegevoegd”. De advocaat wordt in die gevallen gedeeltelijk betaald door de overheid. Zelf betaalt u een eenmalige eigen bijdrage voor de advocaatkosten en – indien er een procedure wordt gevoerd – een gereduceerd bedrag aan griffiegeld.
De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Voor actuele gegevens over inkomens- en vermogensgrenzen en de daarbij behorende eigen bijdrage kunt u hier de website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen.

 

Bijzondere bijstand en rechtsbijstandverzekering
Sommige gemeenten vergoeden via zogenoemde “bijzondere bijstand” de door de Raad voor Rechtsbijstand opgelegde eigen bijdrage en het griffiegeld aan de rechtbank. Daarnaast is het mogelijk dat uw rechtsbijstandverzekering de advocaat- en rechtbankkosten dekt; controleer hiervoor uw polisvoorwaarden.

Juridisch loket
Het Juridisch Loket is een onafhankelijke organisatie die gesteund wordt door de overheid. Het Juridisch Loket verwijst u, indien nodig, naar een advocaat. U maakt aanspraak op een korting van € 53,– op de eigen bijdrage (als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand) als u eerst het Juridisch Loket bezoekt en via hen wordt doorverwezen naar een advocaat.

Uurtarief of vaste prijsafspraak
Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand of voor dekking van de kosten via uw rechtsbijstandverzekering, wordt u door onze advocaten bijgestaan op basis van een uurtarief. Indien gewenst kan een vaste prijsafspraak voor uw zaak worden gemaakt. Uw advocaat zal dit met u overleggen.

Rechtbankkosten
Als er een procedure volgt, zal aan de rechtbank vaak een ‘griffierecht’ verschuldigd zijn. De hoogte van het griffiegeld is afhankelijk van de aard van de procedure en of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. Hier kunt u meer lezen over de tarieven van het griffiegeld.

contact

Het kantoor van Meesters & Meer is centraal gelegen in de regio en toch goed bereikbaar. U vindt ons op de onderverdieping van het pand van De Kroon facilitaire diensten, nabij het bedrijventerrein van de Demkaweg. Parkeren is gratis.

adres

Meesters & Meer
advocaten & mediators

Amsterdamsestraatweg 600
3553 EP Utrecht

Postbus 9193
3506 GD Utrecht

Tel:  030-303 53 00
Fax: 030-310 03 03

 

neem contact op met ons

  • Wilt u meer informatie? Neem dan nu contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.